Zobozdravniki vam nudijo pomemben zobozdravstven pregled

zobozdravniki

Zobozdravniki so strokovnjaki za zobe, ki opravljajo izjemno pomembno nalogo – skrbijo za zdravje ustne votline vseh nas. Ta je izjemnega pomena, saj danes že vemo, da zdravi zobje in dlesni pomembno vplivajo tudi na vitalnost celotnega telesa, predvsem pa na prebavni sistem, dihala in celo na krvožilni sistem. Redno obiskovanje izbranega zobozdravnika je tako nuja, ki bi jo morali opraviti enkrat na leto, v primeru težav pa se takoj naročiti na pregled. Nezdravljene zobozdravstvene težave lahko namreč negativno vplivajo na vaše zdravje, v nekaterih primerih pa je lahko ogroženo celo vaše srce in splošna dobrobit. V ustni votlini lahko namreč v primeru vnetij pride do razvoja izjemno nevarnih bakterij, ki lahko povzročijo veliko škodo. Prav zato so zobozdravniki še toliko bolj pomembni.

Izberite ustreznega zobozdravnika

Glavne naloge, ki jih opravljajo zobozdravniki so:

  • sistematski pregledi zob,
  • odstranjevanje zobnega kamna,
  • zdravljenje zobne gnilobe,
  • premazovanje in zalivanje zob,
  • izdelava zalivk,
  • odstranjevanje obolelih zobnih živcev,
  • kirurško odstranjevanje zob,
  • zdravljenje kanalov zobnih korenin.

Ker je zobozdravnik izjemno pomemben, njegova izbira še zdaleč nebi smela biti malomarna. Zobozdravnik in pacient morata vzpostaviti odnos, ki temelji na zaupanju. Dober zobozdravnik razume pacienta, njegove potrebe in tudi morebitne strahove. Poleg dejanske zobozdravstvene težave pa mora prepoznati tudi pacientovo psihofizično in duševno stanje, saj lahko le na tak način svoje poslanstvo opravi korektno in na najvišjem nivoju.

Ste vedeli, da se kar ena četrtina zahodnega sveta boji zobozdravniškega pregleda? To je tudi glavni razlog, da se pregleda izogibajo, številni posamezniki celo v primeru hudih težav. To pa vse prevečkrat vodi v poglabljanje  zobozdravstvene težave, včasih celo do te mere, da je potrebno izvesti invaziven poseg. Zato vam svetujemo, da izberete zobozdravnika, ki mu boste popolnoma zaupali. Strah boste lahko premagali le s pomočjo nekoga, ki zobozdravniško oskrbo opravlja z veliko mero občutka, nenazadnje pa tudi ljubezni do zdravniškega poklica. Številni vrhunski zobozdravniki vas čakajo tudi pri Doktor 1A – preverite in izberite svojega.