Izkoristite energijo hladnega zraka, ki ga izrablja Kronotermova ogrevalna toplotna črpalka zrak voda

Tudi hladen zrak je poln energije, ki ga lahko koristi ogrevalna toplotna črpalka. Takšna toplotna črpalka je na sploh najcenejša, omogoča pa tudi najcenejše začetne investicije.

Zrak je neizčrpen vir energije in je povsod na voljo. Toplotna črpalke zrak voda z najsodobnejšo izvedbo omogoča ogrevanje tudi pri zunanji temperaturi do –25 °C. To je investicijsko najcenejša vrsta ogrevalne toplotne črpalke, enostavna in poceni sta tudi montaža in vzdrževanje. Ogrevalna toplotna črpalka zrak voda se običajno projektira tako, da samostojno pokrije vse toplotne izgube objekta do zunanje temperature – 5 °C. Pod to mejo lahko toplotna črpalka zrak voda deluje skupaj z drugim ogrevalnim virom.

Slika 1: Toplotna črpalka zrak/voda (WPLV-09-S1 NT

Toplotna črpalka zrak/voda in ekonomičnost

V primerjavi z ostalimi metodami ogrevanja bivalnih objektov, kot so ogrevanje na pelete, uporaba zemeljskega plina, kurilnega olja in električnega ogrevanja, toplotna črpalka zrak voda omogoča večjo varčnost. Od nekonvencionalnih toplotnih virov je najbolj je zrak najbolj ekonomičen. saj pokrije več kot 98% toplotnih potreb objekta.

VIDEO 1: Prispevek-Nova Adapt toplotna črpalka zrak voda

https://www.youtube.com/watch?v=zBL_rZtnCPk

Če je talno ogrevanje kombinirano s toplotnimi črpalkami, dosežemo občutek toplotnega udobja že pri temperaturi, ki je nižja za 2 °C. Razlika v temperaturi seveda pomeni zmanjšanje toplotnih potreb za 5 do 8 %, kar dodatno poveča vaš prihranek. Toplotna črpalka zrak voda deluje skoraj neslišno, tako da se lahko povsem prepustite novemu ugodju.