Odlični mafini

Vsak, ki ima rad sladice, je zagotovo že preizkusil mafine, torej tiste večje ali manjše tortice, ki so lično pospravljene v papirnarih košaricah. Mafini so, če so pripravljeni na pravi način in z ravno pravim razmerjem sestavin, lahko res odlični, z nekaj premišljene dekoracije pa lahko postanejo glavna zvezda zabave ali katerega koli druženja.

mafini

Na spletu boste našli vrsto receptov za najrazličnejše mafine, zato jih na tem mestu niti ne bomo opisovali. Mafini so lahko čokoladni, skutni, z dodatki sadja, lahko pripravite sladke ali slane, skratka, možnosti so naravnost neskončne. In ko najdete tisto pravo kombinacijo za svoj okus, boste ene in iste mafien pripravljali res velikokrat. Verjemite, da jih bo kaj hitro zmanjkalo, ko se nanje spravi celotna družina ali pa skupina vaših prijateljev. Ko se delajo mafini, morate vedeti pomemben trik, ki ga morate upoštevati v prav vseh receptih: suhe sestavine zmešajte skupaj, mokre pa skupaj, na koncu pa še vse to skupaj. To konkretno pomeni, da boste moko, pecilni prašek in kakav, če ga mafini vsebujejo, zmešali skupaj, jajca, mleko, maslo in podobne stvari pa bsote najprej zmešali skupaj. Sladkor navadno sicer prištevamo k suhim sestavinam, vendar je po našem mnenju bolje, da ga najprej vmešajte skupaj z jajci, da dobite gladko penasto maso, potem pa tej mešanici dodate mokre sestavine, kot so mleko, olje ali maslo …

Mafini so še posebej zanimivi, če jim dodate koščke čokolade ali sadja, še posebej radi imamo na primer borovnice, ki skupaj s skuto tvorijo nepozabne okuse. Seveda pa jim lahko dodate tudi čisto nekaj tretjega, tisto, kar imate res radi ali pa morate porabiti. Prepričani ste lahko, da gre v mafine skorajda vse, le preizkušati je treba in ugotoviti pravilne sestavine ter njihovo količino. Potem si ta recept le zapomnite, za naslednjič pa morda le zamenjate eno od sestavin ain že imate čisto posebne mafine, v katerih boste uživali tako vi kot vaši bližnji.