Lesena vhodna vrata za vsak dom in pisarno

lesena vhodna vrata

Lesena vhodna vrata so naravna vrata, ki so ob enem lepa in tudi zelo varna. Vrata so vizitka vaše hiše ali pisarne oziroma poslovnega prostora in jih je dobro skrbno izbrati, da so res lepa, da sodijo k hiši in oknom. Pestra izbira je na tej povezavi  https://www.gasper.si/lesena-vhodna-vrata. Vrata lahko tudi v hišo spustijo svetlobo, zato so lahko kombinirana s steklom, kar jim da še dodaten čar.

lesena vhodna vrata

Lesena vhodna vrata so lahko enokrilna ali dvokrilna, na izbiro imate več vrst vrat iz različnih lesov in različnih dizajnov. Vrata so običajno veno zaščitena za barvo in lahko, imajo pa večinoma naravne barve lesa, kar da hiši še posebno mehkobo in naraven videz. Lesena vhodna vrata so dolgotrajno obstojna in se veliko težje razbijejo kot na primer plastična, zdržijo velike obremenitve ni dihajo s hišo skrati ter se prilagajajo okvirjem za razliko od plastičnih in kovinskih.

Lesena vhodna vrata montirajo mojstri, ki preidejo najprej zmeriti odprtino in načrtovati, kako bodo vrata po meri naredili ter jih vgradili v hišo. Lesena vrata imajo polnila iz masivnega lesa in tako so še boljši izolator ter so še bolj trdna in varna. Nekatera so polna, če ne potrebujete svetlobe, ki bi prihajala skoti vrata, so ta zelo priporočljiva. Druga pa so kombinirana z različnimi tekli, katera lahko izbirate sami, tako strukturo stekla kot barvo.

Lesena vhodna vrata imajo več prednosti pred plastičnimi in kovinskimi. Dejansko je človeštvo že od nekdaj uporabljalo lesena vrata, kovinska in plastična pa so prišla na trg precej kasneje, ko so ti materiali začeli biti uporabni tudi v gospodarstvu ko je napredovala tehnologija. Zato imajo lesena vrata res dolgo tradicijo skozi čas. Znano je, da so najbolj obstojna vrata prav lesena, če se naredijo pravilno, če se les poseka na pravi čas in se ga posuši tako, kot zahteva postopek obdelave lesa, da lahko okameni. Danes sicer lesena vrata niso tako obstojna, vseeno pa so bistveno boljša od drugih.