Profesionalna kiretaža odstrani zobne obloge in vam reši zobe pred propadom

kiretaža

Kiretaža je specialna storitev, ki jo opravi parodontolog in jo najdete tukaj kjer o njej več preberete, kako poteka. Če imate neprijetne zadah iz ust, je lahko več vzrokov, lahko je obložen jezik, karies ali pa gre za žepke oziroma zobne obloge, ki se naberejo na zobeh in pod tkivom. Takrat se največkrat začno vneta tkiva, zato je potrebna strokovna kiretaža, ki je kirurški poseg, katerega opravi zdravnik specialist in očisti zobne obloge pod dlesnimi. S tem se odpravijo vnetja in pa tudi neprijeten zadah iz ust izgine, ker ni več vnetnih žarišč.

kiretaža

Vnetja dlesni so boleča in izjemno neprijetna. To, da vam zaudarja iz ust tudi ni prijetno za druge in če ni druge rešitve za odpravo zobnega kamna ter oblog pri vas, je strokovna kiretaža odlična rešitev, ki bo rešila tudi vaš zob pred propadom, saj bi slej kot prej izginil. Ali pa bi izpadel, ker je to lahko tudi znak za parodontozo in če se jo odkrije zgodaj, se jo še da ozdraviti, drugače pride do izpada vseh zob. Zato je kiretaža ena od najbolj učinkovitih rešitev vašega problema, vendar o tem seveda odloča zdravnik specialist.

Vendar kiretaža ne odstranjuje samo zobne obloge, ampak tudi, če je tkivo vneto, zdravnik odstrani še vneto tkivo, ki se ne more več obnoviti, da se bolezen ne širi naprej. Tako bo povsem očistil vaše zobe in tkiva na čeljustih, da bodo spet postala zdrava. Na vas pa je, da od takrat naprej vzdržujete ustno higieno in se pravilno prehranjujete, da se ta bolezen ne bo več ponovila.

Priporočamo, da se izognete hrani, ki povzroča zobne obloge in karies. Najpogosteje gre za sladice, slaščice, belo moko in njene izdelke, mlečne izdelke, sadje in vse drugo, kar je preveč mastno ter sladko ali kombinacija vsega. Jejte hrano z vlakni ter tudi trdo hrano, da očistite zobe in si jih nato takoj temeljito očistite s krtačko, medzobnimi krtačkami ter zobno nitko.