Zakaj je kamin na drva zadnja leta prva izbira mladih

kamin na drva

Kamin na drva je odličen za ogrevanje pozimi in poleti, ker deluje na zelo kalorična drva, ki so naravna. Tu dobite kamin na drva oblikovan za vsak dom, ki ga izdelajo izkušeni mojstri, ki znajo narediti varen, kakovosten in zelo lep kamin. Kamini so lahko izjemno različni po izgledu in tudi po funkcionalnosti ter velikosti. Kako velik kamin potrebujete, bo določil mojster glede na to, kako velik prostor boste ogrevali in ali bo priklopljen na centralno ogrevanje ter ogrevanje sanitarne vode, kar kamin lahko naredi mimogrede, ko ogreva prostor in razveseljuje vaše srce.

kamin na drva

Kakovosten in lep kamin na drva je mogoče narediti že v enem mescu od naročila, če se določite za klasičen kamin s standardnimi dimenzijami. Seveda se oblika kamina prilagodi samo vašem stanovanju, pohištvu in stilu stavbe. Kamini so super za ogrevanje bivalnih prostorov, kot tudi za podjetja. Gre za takšen vir toplote, ki takoj ogreje prostor, ko ga zakurite in ko se segreje keramična obzidava, bo prostor ogreval še 24 ur po tem, ko boste nehali kuriti.

Zato je kamin na drva tako iskan, ker ga uporabljajo ljudje, ki nimajo dosti časa. Edino kar morate narediti da vsake toliko naložite kakšno poleno, da še naprej gori. Skozi steklo boste opazovali plamene, ki pomirjajo in grejejo. Kamini so lahko odprti v eno smer, v dve smeri, tri ali pa so na vse štiri strani stekleni, kar pomeni, da so lahko na sredini prostora kot grelno telo in kot okras hkrati. Vsi v prostoru pa ga bodo lahko opazovali.

Dejansko se kamin na drva lahko naredi v prostoru, ki ima možnost dimnika. Dimnik je lahko notranji, ki še dodatno ogreje prostor, ali pa je zunanji. Ponavadi so izdelani iz kakovostne in inox pločevine, ki je izolirana in izjemno lahka, zato ti dimniki ne potrebujejo nobenih temeljev. Mojstri vam bodo naredili varen in kakovosten dimnik, ki bo dobil obratovalno dovoljenje in že boste lahko kurili. Sčistil pa ga bo dimnikar enkrat leto.

Kamini po naročilu so nekoliko drugačnih dimenzij in lahko tudi dizajna, so malo dražji, vendar pa vredni svojega denarja. Nanje boste čakali nekaj mesecev, da naredijo pravi kaminski vložek točno za vas.