Kaj vse je ključavničarstvo

Ko pomislimo na besedno ključavničarstvo večina ljudi najprej pomisli na izdelovanje ključev, kajne? Več si lahko preberete na www.oventura.si. To je beseda, ki nas spominja na to in je naša prav misel ključavničarstvo = ključi. Vendar to zdaleč ni samo to. Podjetje ima ogromno izkušenj na tem področju, že več kot 20 let. Kakšno pa je to področje. Ključavničarstvo je oblikovanje in preoblikovanje kovin, torej od rezanja, ukrivljanja in varjenja. Si niste mislili kajne. Pravzaprav če povvežemo, so ključi tudi kovinski. In pri izdelovanju ključev se prav tako poslužujemo rezanja, morda tudi ukrivljanja tako da je beseda ključavničarstvo čisto na mestu. Le da smo jo mi prevzeli in povezali izključno in samo s ključi.

ključavničarstvo

Ker se kovinska industrija hitro spreminja in so povpraševanja vedno bolj komplicirana je ključavničarstvo precej v vzponu. Ključavničarstvo opravljajo zgolj po predhodnih načrtih in na podlagi tehnične dokumentacije, saj ko je kovina enkrat obdelana jo stežka ponovno spreminjamo. Lahko pa tudi glede na želje posameznega naročnika, načrte izdelajo v podjetju kar sami. Predhodno se pogovorijo z naročnikom okoli vseh lastnostih in nato izdelajo načrte ter z odobritvijo izpeljejo načrt. Postopke izvajajo tako v delavnici kot tudi na terenu. Torej jih z lahkoto pokličete in popravila izpeljejo na licu mesta, če so seveda možna.

Vsekakor je pomemben vnaprejšnji vpogled v situacijo, morda obstaja možnost da se sam postopek ne bo dal izpeljati na sami lokaciji. Z različnimi stroji obdelujejo kovino, ni pa le stroj tisti ki opravi vso delo. Potreben je tudi dober delavec, ki stroj nastavi in kasneje tudi produkt popravi če je to le potrebno. Prav tako opravijo tudi montažo in seveda so na voljo tudi za različna popravila. S podjetjem se da vse dogovoriti, z veseljem priskočijo na pomoč in skupaj najdete najbolj optimalno rešitev za vaš problem. Ključavničarstvo ne pozabite je delo, ki je v precejšnjem vzponu.