Zobni implantati so enaki kot vaši lastni zobje

implantati

Implantati oziroma zobni vsadki rešujejo problem brezzobe čeljusti. Kakovosten implantat se lahko vstavi posamično, vstavi se lahko več njih ali pa so nadomestek za vse zobe, če vam vsi manjkajo. Torej so uporabni ne glede nato, koliko zob vam manjka. Zobni implantati zgledajo čisto enako, kot bi imeli lastne zobe in se tudi tako obnašajo v čeljusti, v katero so vstavljeni. Tkivo se zaraste okoli njih in za vedno jih imate, do konca življenja, če za njih dobro skrbite in jih čistite, kot ostale zobe, ki jih morebiti še imate.

implantati

Implantati morajo biti kakovostni, če ne želite imeti težav. Nekateri ljudje se odločijo za navadne, poceni vsadke, ki niso narejeni iz titana in niso narejeni s posebnim postopkom. Kakovostni vsadki so dražji zaradi dražjega postopka, ki poskrbi za to, da je površina titanovega vsadka groba in luknjičasta, zaradi česar se bo tak vsadek v tkivo dobro zarastel. Zato ne prihaja do žepkov, gnitja hrane in kariesa na tistem mestu oziroma do vnetja tkiv.

Ne samo, da morajo biti implantati kakovostni, če hočete, da ne boste imeli težav, kajti znanost je ugotovila, da gladki vsadki niso v redu, ampak jih mora vsaditi tudi izkušen zdravnik. Zobozdravnik, ki vas bo brez predhodnega pregleda kar naročil in je običajno poceni, taki so največkrat v tujini, je možno, da ne bo upošteval vaše trenutne morebitne težave.

Implantati se ne smejo vsaditi v bolno čeljust, ki ima vnetja, parodontozo ali karies na zobeh, ker potem pride do hudih komplikacij, zaradi katerih se mora vsadke odstraniti in se potem zdravijo najprej ustne bolezni. Zato se vam bo čas zdravljenja bistveno podaljšal, podražil in še povzročil hude bolečine ter izostanek od dela, ki ni potreben. Zato premislite, ali se vam zares splača iti k poceni zdravniku in kupiti poceni vsadke. Zato predlagamo, da obiščete več  zdravnikov in jih preizkusite ter vzamete njihova mnenja.