H4 LED luči za avto – da ali ne?

H4 LED luči za avto

H4 LED luči za avto zamenjujejo stare tehnologije, ki osvetljujejo pot pred avtomobilom. Vendar lahko tudi stare halogenske žarnice pri starejših avtih zamenjate za LED luči, ki jih najdete na spletni strani led luči na silux-auto.it ter jih naročite z dostavo neposredno na svoj naslov. H4 LED luči za avto delujejo precej drugače kot halogenske članice, zato jih mora zamenjati serviser, ki pozna zakonske regulative, kajti LED luči imajo bolj usmerjeno svetlobo, ki je lahko za udeležence v prometu moteča, če sijalke niso pravilno nameščene.

H4 LED luči za avto

H4 LED luči za avto delujejo pod drugačnimi pogoji in napetostmi, zato jih je mogoče direktno menjati v novejših avtih, v starejših pa mora mojster predelati avtomobil za ta namen v skladu s pravili. Svetlobna tehnologija LED je seveda najbolj učinkovita v novejših avtomobilih, ki so tej tehnologiji tudi prilagojeni. To predvsem velja za žaromete, ki so lahko moteči za druge udeležence v prometu.

Obstajajo ker vroče polemike na temo H4 LED luči za avto, in sicer se mnogi sprašujejo, ali so sploh v redu za promet ali ne. Zelo nevarno na primer je, če srečate tak avto na klancu, ko se peljete navzgor in vas LED luči osvetlijo direktno v oči. Novejši avtomobili imajo poleg usmerjenih LED luči še takšne, ki se premikajo in sledijo ovinku. Taka luč vas bo oslepila in ne boste ničesar več videli. Če jo imate vi, se morate zavedati, da lahko drugega voznika povsem oslepite in povzročite prometno nesrečo, zato bodite res previdni.

Zato so predpisi za H4 LED luči za avto izjemno strogi in se jih je treba kar držati. Če boste LED luči sami montirali v starejši avto, bo zaradi drugačne tehnologije takoj javil okvaro. Zato naj vam to tehnologijo namesti izkušen serviser. Preden nabavite take luči, se pozanimajte tudi, ali jih je v vaše vozilo sploh možno montirati. Obstaja jih kar nekaj vrst, vi pa izberite tiste, ki vam jih priporoči avtomehanik za vaše vozilo.