Dubrovnik je vreden ogleda

Hrvaška skriva kar nekaj prečudovitih mestec. V Dubrovnik se zadnja leta podaja vedno več turistov, saj je mesto poznano tudi iz serij in filmov, ki so tukaj bili posneti. Je pa to biser ob Jadranskem morju, ki je očarljiv in vas bo očaral. Je tudi mesto, ki ima zelo poznano svetovno dediščino in prav lepe kotičke. Je pa prav tako uvrščen na seznam UNESCO. Dubrovnik je poznan po številnih turističnih točkah in za vsakega se najde nekaj. Mesto skriva vse od zgodovine, umetnosti, dobre hrane in še marsikaj. Ker je pa zraven morja, je pa še to ena prednost le tega. Tako lahko odkrivate skrite kotičke mesta in po dnevu raziskovanja skočite še v morje.

dubrovnik

So pa kotički v Dubrovniku, ki jih morate obiskati in si jih ogledati. Najprej je tukaj mestno obzidje Dubrovnik. Je najbolj poznan simbol mesta in ga ne izpustite, ko boste enkrat tu. Za obzidjem oziroma znotraj le tega, se skriva staro mesto jedro. Oboje je doživelo svetovno slavo, ko so tukaj snemali znano serijo Igra prestolov. Ljudje z veseljem tukaj poiščejo kotičke, kjer je bila serija posneta. Nadaljujete pa ogled do glavne mestne ulice, ki se imenuje Stradun. Ulica je dolga tristo metrov in je ena prvih ulic, ko se je Dubrovnik gradil. Ko se boste sprehajali po tej ulici, vam bo mesto hitro zlezlo v srce in se boste hoteli še kdaj vrniti.

Sam Dubrovnik pa skriva še veliko več. Vredna ogleda je na primer tudi palača Sponza. Le ta je bila nekoč središče trgovine, ki je bila v Dubrovniku. Čeprav niste verni pa si oglejte tudi katedralo. Arhitektura le te je neverjetna in ravno zato si katedrala zasluži vaš obisk. Prav tako je pa znana tudi Onofrijeva fontana. Obstaja mala in velika fontana, slednja je pa iz 15. stoletja. Obiščite mesto in odkrijte še druge kotičke, ki tukaj niso omenjeni.