Domena je prvo kar izberite za vašo spletno stran

domena

Izbira domene je med delanjem svoje spletne strani najpomembnejšo opravilo. Le ta mora biti nekaj kar bo opisovalo vašo stran oziroma tematiko vaše strani in pa hkrati mora biti tudi čim bolj enostavna. Če je domena točno takšna si vas bodo ljudje lažje zapomnili. Prav tako jo pa kupite čimprej, da vam jo mogoče kdo ne zasede in boste morali izbrati drugo ime. Je pa v bistvu to ime naše spletne strani, tisto torej po čem nas bodo ljudje spoznali.

domena

 

Spletne strani si delamo za različne namene. Ampak najprej je naloga, da pa damo naši spletni strani tudi ime. Le to se imenuje domena in je najpomembnejša stvar, ko si hočete narediti spletno stran. Ko jo izbirate morate biti unikatni in pa tudi iznajdljivi. Prav tako pa ne morete izbrati domene, ki jo uporablja že nekdo drug. To pa velja tudi potem za vašo domeno, ki je ne more uporabljati nihče drug, ampak izključno samo vi. Kot sem omenila jo morate kupiti. Le to ponujajo različni ponudniki, se pa cene med njimi razlikujejo. Vašo domeno kupite tam kjer vas bodo najbolj prepričali. Domena bo potem samo vaša, ampak morate pa biti dejavni in redno objavljati na svojo spletno stran. Ko pa kupite domeno pa jo lahko kupite za najmanj eno leto.

Domena je tisto kar je najpomembnejše in kar bo vidno vsem, ki bodo obiskali vašo spletno stran. Le ta zaradi tega mora biti čim lažja in pa naj bo brez kakršnihkoli številk. Tako si jo bodo ljudje lažje zapomnili in vas potem na spletu lažje našli. Šele po izbiri domene pa boste potem lahko nadaljevali z izdelavo vaše spletne strani. Sledi še izbira strežnika oziroma spletnega gostovanja in potem jo morate še samo urediti, tako da bo čim bolj lažja za uporabnika in, da se bo na njej znašel.