Čiščenje zobnega kamna je najpogosteje rabljena storitev zobozdravnikov

čiščenje zobnega kamna

Bi tudi vi radi imeli lepe in gladke bele zobe, a vam to preprečuje zobni kamen? Lux Dental je tu za vas! Naročite se na prost termin in v le nekaj minutah vam bodo očistili zobni kamen, vi pa boste lahko brez sramu razkazovali svoje prelepe zobe.

Čiščenje zobnega kamna spada med najbolj osnovne in pogoste posege v zobozdravstvu, poteka pa povsem brez bolečin. Enotne ocene o tem, kako pogosto bi morali čistiti zobni kamen z naših zob ni, saj je to odvisno od več dejavnikov. Zobni kamen se namreč ne pojavlja pri vseh ljudeh enako pogosto oz. v enakih količinah, poleg tega pa na tvorbo zobnega kamna vplivajo tudi drugi, recimo temu zunanji dejavniki, kot so kajenje, encimi v naši slini, prehranske navade in kvaliteta ustne higiene. Do neke mere torej lahko sami vplivate na tvorjenje zobnega kamna, po drugi strani pa glede pogostosti njegovega tvorjenja nimate prav velikega vpliva. Vsekakor je dobro obiskati zobozdravnika, če opazite, da imate veliko zobnega kamna, saj lahko to vodi v kakšne resnejše bolezni zob, ki si jih gotovo ne želite. Seveda pa velja opozoriti, da če boste veliko pozornosti posvečali preventivi, kurative (ki je, vsaj kar se zobozdravstva tiče) dostikrat boleča in neprijetna ne boste potrebovali. Redno ščetkanje in nitkanje zob tako veliko pripomore k ohranjanju zdravja naših zob, a pri tem morate biti pozorni, da uporabljate ustrezno zobno ščetko in pasto, sicer si lahko naredite več škode kot koristi. Ščetkanje zob zvečer je bistvenega pomena, saj v nasprotnem primeru pripravimo odličen teren za tvorjenje zobnega kamna čez noč.

Čiščenje zobnega kamna je zagotovo najpogosteje uporabljena storitev v zobozdravstvenih ambulantah. Hvala bogu ne gre za zapleten postopek, tudi bolečin ne boste čutili, zato se vam tega ni treba bati. Seveda pa lahko z ustrezno preventivo do neke mere preprečite nastajanje zobnega kamna in se tako izognete nepotrebnemu obisku zobozdravnika.