Cena zobnega aparata se lahko zelo razlikuje

cena zobnega aparata

Lep nasmeh je nekaj, kar si vsi želimo. Nekateri imajo naravno lepe zobe, drugi pa imajo lahko pri tem težave in se zato odločijo za zobni aparat. Zobni aparati – cena je morda tista, ki marsikoga odvrne od njegove uporabe, a danes obstaja že kar nekaj različnih zobnih aparatov, zato bo gotovo vsak našel tistega, ki mu cenovno in estetsko najbolj ustreza.

Če je včasih veljalo, da so zobni aparati le za otroke in mladostnike, danes to ne drži več. Z razvojem ortodontije se tudi vse več ljudi po 25. letu starosti odloča za zobni aparat. Zobni aparati so pomembni zaradi estetskega vidika (konec koncev si vsi želimo lepe zobe), pa tudi zaradi zdravja samih zob. Če zobje niso pravilno naravnani imamo lahko težave pri prehranjevanju, kar pripomore k hitrejši obrabi zob. Četudi je cena zobnega aparata morda nekoliko višja, je vseeno dobro, da se ob morebitnih nepravilnostih odločimo za njegov nakup, saj nam bo to odpravilo marsikatero težavo z zobmi.

Obstaja kar nekaj različnih zobnih aparatov, katerega boste nosili pa je odvisno od vašega ortodonta, ki vam bo predlagal najbolj optimalen zobni aparat za vas. Cena zobnega aparata se torej razlikuje tudi v tem, kakšen zobni aparat dobite. Obstajajo snemljivi zobni aparati, ki omogočajo najlažjo ustno higieno, njihova slabost pa je v tem, da jih ljudje ne nosijo dovolj pogosto, kar pomeni daljše zdravljenje zob. Nevidni zobni aparat je izdelan tako, da se ga skoraj ne opazi in je tudi nemoteč pri prehranjevanju. Obstaja tudi funkcionalni zobni aparat, ki je namenjen predvsem odpravi nepravilnosti (sesanju dude, grizenju ustnic ali nohtov itd).

Cena zobnega aparata je odvisna od več dejavnikov, zato je najbolje, da obiščete ortodonta, se z njim pogovorite o svojih težavah in nato skupaj pogledata, kateri aparat bi vam cenovno in funkcionalno najbolj ustrezal.